210 96 006 63 - 4

Βιογραφικό

Γεννήθηκα (17/10/1971) και μεγάλωσα στην Αθήνα. Μετά το Λύκειο έκανα έγγραφη σε ιδιωτική σχολή φυσικόθεραπείας, 3ετούς (τότε) φοιτήσεως, όπου στο τέλος της 3ης χρονιάς, η ίδια ιδιωτική σχολή παρουσίασε μια ειδικότητα 'Ποδολογίας' διάρκειας ενός έτους, (1992) και μόνο για μια χρονιά.


Το μάθημα το δίδαξε ένας καταπληκτικός Άνθρωπος αλλα και επιστήμονας, Ορθοπεδικός, με μεγάλη αγάπη για το αντικείμενο αυτό. Φυσικά, δεν αποκόμισα ....γνώσεις και ικανότητες, όμως γοητεύτηκα και αποκόμισα το ερέθισμα να ασχοληθώ περαιτέρω με αυτή την ειδικότητα, και μετα τις στρατιωτικές υποχρεώσεις βρέθηκα στην Μεγάλη Βρετανία.


Αποφοίτησα (1998) απο το πανεπιστήμιο Salford, school of Podiatry με τίτλο BSc (Hon's ) in Podiatry, έχοντας κάνει πρακτική εξάσκηση σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ, καθώς και στο διεθνούς φήμης Manchester Foot Hospital υπό τον Καθηγητή M.A. Boulton.


Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, είχα την τιμή να συμμετάσχω στο Διαβητολογικό Κέντρο του Τζανείου Νοσοκομείου, ως άμισθος επιστημονικός συνεργάτης, στο τμήμα Διαβητικού Ποδιού (1998 - 2007).


Με την αμέριστη στήριξη του Δρ. Μελιδώνη και της Δρ Ηρακλειανού, παρουσίασα ερευνητικές εργασίες αλλά και ομιλίες σε διεθνή ιατρικά συνέδρια ( Μαρόκο, Ιερουσαλήμ, Γλασκόβη, Άμστερνταμ) καθώς και σε αρκετά Πανελλήνια συνέδρια.


Σε Πανελλήνιο Ιατρικό συνέδριο (2005), η εργασία την οποία παρουσίασα, διακρίθηκε με έπαινο και βραβείο απο τον Ιατρικό Σύλλογο (Β´ Βραβείο καλύτερης εφαρμοσμένης Έρευνας).


Ακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές και πρακτική (2003 - 2005) στο Πανεπιστήμιο Ποδιατρικής Caledonian school of Podiatric Medicine στην Γλασκόβη, Σκωτία, σε δυο εξειδικευσεις:

- στο " Διαβητικό Πόδι "

- στην Πόδο-παιδιατρική (Podopaediatrics), με έμφαση σε θέματα διαφόρων τύπων διαταραχής της βάδισης στα παιδιά, σύνδρομο Turner, και ιδιαίτερα στην Νεανική Ρευματοειδή αρθρίτιδα (Glasgow Children Hospital)


Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004), είχα την χαρά να συμμετάσχω στο τμήμα Άκρου Ποδός, της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού χωριού, με υπεύθυνο τον Δρ Μπαδέκα, αντιμετωπίζοντας διάφορα περιστατικά ελίτ αθλητών. Παρόμοια εμπειρία αποκόμισα πολύ αργότερα (2011) στην εκπαίδευση αλλα και στην παροχή υπηρεσιών για τους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.


Ομως οι ...μεγάλες κρυφές αγάπες (Διαβητικό πόδι) δεν τελειώνουν ποτέ, και έτσι έγινα δεκτός απο το πανεπιστήμιο Ιατρικής του Cardiff, Ουαλία, για μεταπτυχιακές σπουδές (2009 - 2011) στο αντικείμενο της Επούλωσης Ελκών και Ιστικής Βιωσιμότητας, σε κυτταρικό επίπεδο πλέον, υπό τον καθηγητή K. Harding.


Είμαι μέλος σε αρκετές επιστημονικές εταιρείες - συλλόγους, διατέλεσα Πρόεδρος του συλλόγου Ποδιάτρων - Ποδολόγων Ελλάδος (2007 - 2012), ελέγχομαι για την ικανότητα εξάσκησης του επαγγέλματος μου, καθώς και για την συνεχιζόμενη εκπαίδευση, απο το βρετανικό σώμα HPC (Health Profession Council), και έχω κάνει κριτική αναθεώρηση σε εργασίες προς δημοσίευση για το διεθνούς φήμης Αμερικανικό 'Diabetes Care' για θέματα που αφορούν το Διαβητικό πόδι.


Διατηρώ ενεργή συμμετοχή σε θέματα εκπαίδευσης ασθενών, και ενίοτε αρθρογραφώ για ποδιατρικά θέματα σε ένθετα και ειδικού τύπου ιστοσελίδες.


Εξασκώ ιδιωτικά το επάγγελμα απο το (1999), αρχικά στην περιοχή της Καισαριανής και απο το (2006) στην περιοχή της Αργυρούπολης.

Ο Λουκάς Θειάσπρας είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ποδιατρικής Σάλφορντ στο Μάντσεστερ, Αγγλίας και είναι απο τους πρώτους Ποδίατρους - ποδολόγους στην Ελλάδα, με πολυετή εμπειρία, σε όλο το φάσμα της ποδιατρικής.


Έχει συνεργαστεί με νοσοκομεία / κλινικές στην Αγγλία & Ελλάδα, σε τμήματα τέτοια, όπου απαιτείται η συνεργασία, η ομαδικότητα και ο σεβασμός προς όλα τα επαγγέλματα Υγείας και δεν διστάζει να παραπέμψει, όταν κριθεί απαραίτητο, πρός όφελος του ασθενούς του.


Εγκάρδιος, φιλικός, χωρις αυστηρές τυπικότητες, του αρέσει να ενημερώνει και να επεξηγεί στον ασθενή του, κάθε ηλικίας, την φύση του προβλήματος καθώς και το επερχόμενο θεραπευτικό πλάνο, με λόγια απλά, ενισχύοντας την εκπαίδευση, την εμπιστοσύνη αλλά και την επικοινωνία με τους ασθενείς του.


Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, διευκρίνηση ή απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί του είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω της κοινωνικής δικτύωσης

Ραντεβού

Κλείστε Άμεσα Ραντεβού

στο 2109600663

Επικοινωνία

mapΠελοποννήσου 6, Αργυρούπολη

mapΤηλ.: 2109600663 - Κιν.: 6944323772 - Φαξ: 2109600665