210 96 006 63 - 4

Υπηρεσίες

Αναλαμβάνω περιστατικά που αφορούν όλο το εύρος της «Ποδιατρικής – Ποδολογίας». Πιο συγκεκριμένα, αφαιρέσεις κάλων- τύλων με αναίμακτο τρόπο, προβλήματα νυχιών, κατασκευή ειδικών ναρθήκων από σιλικόνη για τα δάκτυλα, πελματογράφημα και κλινική εμβιομηχανική εξέταση (στάση & βάδιση) και κατασκευή ορθοτικών πελμάτων. Σαφέστατα, καταγράφω ιστορικό σχετικά με τυχόν παθήσεις / φάρμακα του ασθενούς καθώς και με τα συμπτώματα που παρουσιάζει, πραγματοποιώ κλινική αγγειολογική & νευρολογική εκτίμηση, και παρέχω σχετικό γράμμα προς άλλους επαγγελματίες υγείας σχετικά με τα ευρήματα μου, εφόσον χρειαστεί.

Τα ορθοτικά πέλματα αποτελούν μεγάλο κομμάτι της πρακτικής μου, μιας και συντελούν, τις περισσότερες φορές, στην επίλυση πολλών προβλημάτων που παρουσιάζονται στα κάτω άκρα. Αυτό αφορά τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικους, την θεραπεία επώδυνων καταστάσεων ή την πρόληψη αυτών.

Ανάλογα τις περιπτώσεις / προβλήματα, τα ορθοτικά πέλματα μπορεί να είναι μαλακά, σκληρά ή ημίσκληρα, να έχουν την τάση να αποφορτίζουν, να ανακουφίζουν ή να διορθώνουν, υποστηρίζουν την στάση & βάδιση. Γενικά, χρησιμοποιώ 3ων ειδών κατηγορίες πελμάτων, σύμφωνα πάντα με την κλινική εξέταση, για την αντιμετώπιση προβλημάτων :

Α) πέλματα σε ημιέτοιμη μορφή, όπου προσθέτω η αφαιρώ, τις ανάλογες υποστηρίξεις, σφήνες, κτλ., το τροποποιώ η διαμορφώνω σύμφωνα με την πάθηση / ενόχληση του ασθενούς. Καταλαμβάνει περίπου το 10-15 % των πελμάτων που φτιάχνω, και απαιτείται η λήψη εντυπώματος σε ένα κουτί με αφρώδες υλικό, ώστε να υπάρχει η τρισδιάστατη ανατομική μορφή κ λεπτομέρειες του ποδιού. Χρόνος παράδοσης συνήθως, 3-5 μέρες και απαιτείται προσαρμογή στα υποδήματα του ασθενούς, για τυχόν διορθώσεις που μπορεί να χρειάζονται εκείνη την στιγμή. Επανεξέταση μετά από 4-6 εβδομάδες σε περίπτωση που υπάρχουν ακόμη συμπτώματα / ενοχλήσεις.

Β) Πέλματα εξολοκλήρου από την αρχή φτιαγμένα, βασισμένα σε μεγάλη γκάμα προπλασμάτων. Καταλαμβάνει περίπου το 80-90 % των πελμάτων που κατασκευάζω, και απαιτείται η λήψη εντυπώματος σε ένα κουτί με αφρώδες υλικό, ώστε να υπάρχει η τρισδιάστατη ανατομική μορφή του ποδιού και η δυνατότητα της πιο κατάλληλης επιλογής προπλάσματος, σύμφωνα με ανατομικές ιδιαιτερότητες. Χρόνος παράδοσης συνήθως, 4-7 μέρες και απαιτείται προσαρμογή στα υποδήματα του ασθενούς, για τυχόν διορθώσεις που μπορεί να χρειάζονται εκείνη την στιγμή. Επανεξέταση μετά από 4-6 εβδομάδες σε περίπτωση που υπάρχουν ακόμη συμπτώματα / ενοχλήσεις.

Γ) Πέλματα εξολοκλήρου από την αρχή φτιαγμένα όπου απαιτείται λήψη γύψινου εκμαγείου με τον ασθενή σε ύπτια ή πρηνή θέση, με το πόδι μη φορτιζόμενο, σε συγκεκριμένη ανατομική θέση. Η μέθοδος αυτή αποτελεί λιγότερο από το 3-5% των πελμάτων που φτιάχνουμε, διότι είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία και με ιδιαίτερα υψηλό κόστος (3 φορές πιο ακριβό !). Δεν την εφαρμόζουμε σαν πρώτο πέλμα και περισσότερο απευθύνεται σε περιστατικά με ιδιαίτερες δυσμορφίες ή σε άτομα όπου δοκιμασμένα πλέον, τους βοηθούν πολύ τα πέλματα. Ο ασθενής παίρνει μαζί με τα πέλματα και το αντίγραφο του ποδιού του κατασκευασμένο από ειδική ρητίνη. Σε περίπτωση που θέλει πάλι κάποια κατασκευή πέλματος φέρει μαζί του και το αντίγραφο αυτό. Χρόνος παράδοσης συνήθως, 7-10 μέρες και απαιτείται προσαρμογή στα υποδήματα του ασθενούς, για τυχόν διορθώσεις που μπορεί να χρειάζονται εκείνη την στιγμή. Επανεξέταση μετά από 4-6 εβδομάδες σε περίπτωση που υπάρχουν ακόμη συμπτώματα / ενοχλήσεις.

Ο Λουκάς Θειάσπρας είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ποδιατρικής Σάλφορντ στο Μάντσεστερ, Αγγλίας και είναι απο τους πρώτους Ποδίατρους - ποδολόγους στην Ελλάδα, με πολυετή εμπειρία, σε όλο το φάσμα της ποδιατρικής.


Έχει συνεργαστεί με νοσοκομεία / κλινικές στην Αγγλία & Ελλάδα, σε τμήματα τέτοια, όπου απαιτείται η συνεργασία, η ομαδικότητα και ο σεβασμός προς όλα τα επαγγέλματα Υγείας και δεν διστάζει να παραπέμψει, όταν κριθεί απαραίτητο, πρός όφελος του ασθενούς του.


Εγκάρδιος, φιλικός, χωρις αυστηρές τυπικότητες, του αρέσει να ενημερώνει και να επεξηγεί στον ασθενή του, κάθε ηλικίας, την φύση του προβλήματος καθώς και το επερχόμενο θεραπευτικό πλάνο, με λόγια απλά, ενισχύοντας την εκπαίδευση, την εμπιστοσύνη αλλά και την επικοινωνία με τους ασθενείς του.


Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, διευκρίνηση ή απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί του είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω της κοινωνικής δικτύωσης

Ραντεβού

Κλείστε Άμεσα Ραντεβού

στο 2109600663

Επικοινωνία

mapΠελοποννήσου 6, Αργυρούπολη

mapΤηλ.: 2109600663 - Κιν.: 6944323772 - Φαξ: 2109600665